دستگاه نانوایی - دستگاه سه کاره بدون شاطر

مشاوره خرید و قیمت دستگاه های نانوایی بدون شاطر و اتوماتیک ( 09054065867 )

دستگاه نانوایی - دستگاه سه کاره بدون شاطر

مشاوره خرید و قیمت دستگاه های نانوایی بدون شاطر و اتوماتیک ( 09054065867 )

سلام خوش آمدید

وسایل پخت نان محلی

سه شنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۹، ۰۷:۳۷ ب.ظ

همراه شما هستیم از سایت تنورمهدی شاپ محصول معرفی شده این قسمت : وسایل پخت نان محلی

 

 

 

یادش بخیر صبح زود که از خواب می شدی بوی نان گرم توی حیاط می پیچید ،بوی هیزم نیمه سوخته که مادر یا خواهر مشغول نان پختن بودند.بانوی گرم،(باقله،او خنوکو،تخم مرغ)،پیاز،سبزی اینها ناشتایی مردمان دشتی بود.آنهم ساعت هشت.چه لذتی داشت از خواب که بیدار می شدیم .منتظر می ماندیم تا مادر کار نان پختنش تمام شود بعد کار دور هم می نشستیم و ناشتایی می خوردیم.گذشتی عمر لیکن زود گذشتی.آری همه شما می دانید از کدام احساس می گویم یک لحظه چشمهایتان را بر بگذارید وبرگردید به آن سالها می دانم که همه آه می کشید.

آن سالهای خوب گذشت البته نه برای همه خوش بحال روستائیان عزیز که هر روز نان گرم و بانو و مشتکشان آماده است افسوس برای ما است که به قول خودمان در شهر زندگی می کینم.خانمها دیگر راحت شدند نانوایی ها کار همه را راحت کرده اند ساعت ده می روی نانوایی نانت را می گیری، اطراف نان همه حاشیه کلفت، وسطش کمی نان بقیه سوراخ است قیمتش هم بیست تومان است همین هم باید منت ده نفر شاطر و شاگرد را بکشی تا گیرت بیاید.اگر هم از گرما هلاک نشوی.بگذریم وارد حاشیه نمی شوم .مقصود معرفی وسایل پخت نان در شهرستان دشتی بود شاید برای بعضی جالب باشد.

1-      تُوِه یا تابه : صفه ای است فلزی است دایره ای شکل که بیشتر از دیسک های شخم تراکتور ساخته می شود ،روی آتش     می گذارند و نان را روی آن میپزند.

2-      لکارد: پارچه ای است که جهت جلوگیری از کثیف شدن محیط و فرش از آن استفاده می شود و آرد و خمیر روی را آن می گذارند دارای ابعاد مختلفی است که معمولا 5/1 * 5/1 می باشد.قبلا از جنس پشم گوسفند بوده و اطراف آن نیز از موی بز ساخته می شده ولی حالا از جنس پارچه یا گونی می باشد.

3-      چُوِه: همان وردنه می باشد که برای پهن کردن نان بکار برده می شود.

4-      جِلَّت: دایره ای شکل به اندازه یک سینی بزرگ می باشد که از جنس برگ نخل ساخته می شود و روی آن را پارچه می کشند و برای زیبای نان روی آن تور می کشند.

5-      الک: همان غربال است .

6-      سِپَک: ظرفی است ساخته شده از برگ نخل که بعد از بافته شدن ،به شکل دایره ای ساخته می شود و برای نگهداری نان استفاده می شود.

7-      کویومبه: از گل ساخته می شود و شکل آجر یا سنگ می سازند و اطراف چاله آتش می گذارند و توه را روی آن می گذارند.

8-      خون: معادل فارسی برای آن نیافتم .وسیله ای از جنس گچ که امروزه دیگر شکل گچی منسوخ شده و  حالیه از جنس چوب ساخته می شود و دارای سه پایه می باشد ،نان را روی آن پهن می کنند.

 

 

 

 

 

 

برای خرید و تماس با ما و مشاهده محصولات و تنور های سنتی حتما باید عضو کانال ما شده و از طریق کانال با ما در ارتباط باشید ادرس و بنر کانال زیر همین پست میباشد

 

لینک کانال اینستگرامی ما : https://www.instagram.com/tanormahdishop/

 

 

http://nagirom.blogfa.com

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

شماره تماس :
( 09054065867 )
_ دستگاه های نانوایی سه کاره بدون شاطر
_ دستگاه نانوایی سنگکی اتوماتیک
_ انواع خمیرگیر